15/01/2019
2120

Ot Tipi Teff Grass Otu Tohumu

Teff grass otu tohumu bilinen tohum içerinsinde çok küçük yapıdadır. Ekiminde güçlükle karşılaşılabilinir. Dekara 1 kg ekilir. Ekim zamanı Nisan 15'den itibaren toprak ısınınca ekilir. Ekim derinliği 0,5-1 cm'dir. toprak futbol sahası gibi hazılanır. Tohum kumla karıştırılıp çoğaltılır. Dekara 20 kg 20-20 toprak gübresi saçılır. Üzerine sürgü tapan çekilir. Tarlanın yüzeyi kurumasın diye sık sık sulama yapılır. 4 günden sonra çıkışlar başlar. 15 gün sonra üzerine %26'lık amonyum nitrattan 25 gk atılır. 30-35 günde biçime gelir, ayrıca 30 günde otlatmaya gelir. Hayvan besleme açısından mükemmel bir yem bitkisidir. Kaba yem bitkileri içerisinde alyarnatifi olmayan bir yem bitkisi çeşitidir.

Teff bitkisinin iki çeşiti varıdr. biri ot tipi teff grass diğeri ise tahıl tipi teff tohumudur. Tahıl tipi teff insan gıdası amacıyla ekilir. Ot verimi ve besleyici özelliği düşüktür. Ot tipi teff grass ise hayvan yem biitkisi amacıyla ekilir. Ot verimi ve besleyici özelliği çok yüksektir. Çiftçilerimizin aldanmaması için tahıl tipi teff tohumuna aldanmamaları gerekmektedir. Tahıl tipi teffi ot amaçlı satmaya çalışan uyanık firmalar olduğu hatırdan çıkarılmamalıldır.

Kuraklığa dayanıklı, az suyla yetişebilen ilginç bir yem bitkisidir. Ayrıca aşırı sulamaya ve su baskınlarına karşı da son derece dayanıklıdır. Taşıdığı ham protein bakımından bir çok yem bitkisinden daha yüksek besin değerine sahiptir. Kurusunda %9-14 dolayında ham protein vardır. Yeşilinde ise %15-20 civarında ham protein vardır. 

Ot tipi teff grass Türkiye'nin kaba yem açığını kapatmada önemli bir görev üstlenecektir. Torunoğlu Tohumculuğun gayret ve çalışmalarıyla ot tipi teff grass tescil ettirilerek çiftçilerin kullanımına sunulmuştur.

Ot tipi teff grass 30 cm boyda otlatılır. 50 cm'de biçillir. Ayrıca kaliteli kuru ot ve slajı elde edilir. Yatmaya, otlatmaya ve çiğnenmeye karşı dayanıklıdır. Hayvanlarda yüksek derecede süt ve besi atışı sağlar. Teff grassla beslenen hayvanlar sağlıklı ve semiz olurlar. Atlar at yeriştiricileri taradından ot tipi teff grass çok ilgi görmektedir. Atlarda sancı ve şişkinliğe yok açmaz. Atlarda çok yüksek perfonmans artışı yapar. 

Ot tipi teff grass otu tohumu fiyatları ve ot tipi teff grass otu çeşitleri hakkında daha fazla bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.