26/08/2021
992

Ryegrass Otu Nerelerde Yetişir?

Ryegrass kaba yem bitkisi ülkemizin her bölgesinde yetişir.
Ryegrass otu yem bitkisi İç Anadolu Bölgesi’nde yetişir.
Ryegrass otu yem bitkisi Akdeniz Bölgesi’nde yetişir.
Ryegrass otu yem bitkisi Marmara Bölgesi’nde yetişir.
Ryegrass otu yem bitkisi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yetişir.
Ryegrass otu yem bitkisi Ege Bölgesi’nde yetişir.
Ryegrass otu yem bitkisi Karadeniz Bölgesi’nde yetişir.
Ryegrass otu yem bitkisi Doğu Anadolu Bölgesi’nde sorunsuz şekilde yetiştiriciliği yapılmaktadır.



Ryegrass otu dekardan 10 – 15 ton yeşil ot üretimi, 2 – 4 ton kuru ot hasadı yapılan yüksek verimli kaba yem bitkisidir.
Ryegrass otu buğdaygil ailesinden gelen tek yıllık bir yem bitkisidir. Çoklu yapraklanması, yüksek verim, kaliteli besi değeri ile hem hayvanların hem de yetiştiricilerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Hayvan yetiştiriciliğinin en önemli etmeni hayvanların karnını sağlıklı güzel bir şekilde doyurmaktır. Hayvanların genlerinden gelen yeşil ot yeme alışkanlıkları vardır. Otlatılarak yeşil ot ile beslenen hayvanlar daha sağlıklı mutlu olacaklardır.

Hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçilerimiz yüksek yem maliyetinden dolayı hayvan yetiştiriciliği yapmaktan vazgeçmiş çiftliklerini kapatmak zorunda kalmışlardır. Kaba yem bitkileri hem verimi ile hem de uygun maliyeti ile çiftçileri kurtarmıştır. Çiftçiler kışlık yem bitkisi olarak en çok tercih etiği kaba yem bitkisi ryegrass yem bitkisidir.

Ryegrass otu yem bitkisi ekimi bölgelerin sıcaklık değerlerine göre değişiklik göstermektedir. Bölgelerin sıcaklık farkına göre ryegrass ekim zamanı Ağustos 15 ‘den itibaren yılsonuna göre ekim tarihi değişiklik göstererek devam etmektedir.



Ryegrass yem bitkisi yılda sulama imkanı olan yerlerde 5 ile 6 biçim , sulama imkanı olmayan yerlerde 2 ile 3 biçim alınmaktadır. Bir biçimde 2,5 – 3 ton yeşil ot alırız. Toplam yeşil ot 10 – 15 ton miktar olur. Ryegrass yem bitkisi hayvanlar için hem otlatma imkanı sağladığı gibi otlatma şansı olmayanlar biçerek hayvanlarına yedirebilirler. Çiftçiler ryegrass yem bitkisini kuru ot ve silaj olarak da yapabilir.

Ryegrass yem bitkisi tohumu alınır iken en çok dikkat edilmesi nokta orijinal OECD belgeli tohum alınması gerekmektedir. Firmamızda orjinal OECD belgeli tohum satılmaktadır. Ryegrass yem bitkisi tohumu 25 kg ambalajlar halinde firmamızın deposunda satışa sunulmaktadır. Ryegrass yem bitkisi tohumunun bir ambalajı 675 liradan satışa sunulmaktadır.