26/08/2021
775

Ryegrass Yem Bitkisi Tohumunu Nereden Alabilirim?

Ryegrass kaba yem bitkisi tohumu nereden alabilirim? Sorusunun doğrusu ryegrass yem bitkisinin orijinal tohumunu nereden alabilirim olmalıdır. Ryegrass tohumu nereden alınır, Torunoğlu Tohumculuktan alınır.

Ryegrass yem bitkisi buğdaygil familya grubundan tek yıllık kaba yem bitkisidir. Orijinal tohumlu OECD belgeli ryegrass yem bitkisi nereden alabilirim sorusu çok önemlidir. Kaba yem bitkileri alınırken en çok dikkat edilmesi gereken orijinal tohum olmasıdır. Eğer ekimde orijinal tohum kullanılmaz ise yetiştirilen bitkilerden alınacak verim yüksek proteinli olmayacaktır.

Ryegrass yem bitkisini 1991 yılında Torunoğlu Tohum firma sahibi Veteriner Hekim Cengiz Bey tarafından yabancı bir dergi de görerek hayvanlar için kaliteli ve yüksek proteinli yem bitkisi olduğu içi yoğun çalışmalar neticesinde ryegrass ilk olarak 1999 yılında Türkiye’ye getirtilmiştir. Bu nedenle hayvanlarımızın sağlığını çiftçilerimizin cebini düşünen firmamızda orijinal OECD belgeli tohumlar 25 kg ambalajlar halinde satılmaktadır. Firmamızdan güvenilir bir şekilde tohumlarınızı alabilirsiniz.
Kaba yem bitkileri hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçiler için büyük önem vermektedir. Kaba yemlerin kuru maddesinde % 18 ‘in üzerinde ham selüloz içermektedir. Toplamında kuru madde ortalamada % 35 üzerinde selüloz içerirler.

KABA YEMLER 

 

  Yeşil yemler 

Konserve yemler 

Dolgu maddesince zengin yemler 

Kök ve yumrular

Çayır mera 

Hasıllar 

Kök ve yumru yaprakları 

Kuru otlar 

Silajlar 

Samanlar 

Kavus kabuklar

Koçanlar 

Kök yemler 

Yumru yemler 

 

Yeşil yemler: Tam olarak yetişmemiş ve su içeriği yüksek olan bol yapraklı yemlere yeşil yem adı verilir. Yeşil yemler ile otlatılır veya biçilerek yedirilebilir. Kaba yemlerin en önemli özelliği ham proteinlerinin yüksek olmasıdır. Hayvancılığın karlı yapılması için, kaliteli kaba yem üretimine nem verilmesi gerekmektedir.

Ülkemizde kaba yem yetiştiriciliğinin artırılması için gerekenler;

  • Üreticilerimize kaba yemin önemi hakkında bilgi verilmelidir.
  • Hayvansal ürünlerin ederinde satılması hayvancılıkla uğraşanların alım gücünün artırılması gerekmektedir.
  • Kaba yem konusunda devlet teşviklerinin olması
  • Silajlık yem üretiminin artırılmasında gösterilen duyarlılık yeşil ot ve kuru ot da gösterilmelidir.
  • Tahıl grubu ve endüstri bitkileri ile rekabet güçlerinin artırılması gerek duyuyorlar.
  • Çayır ve meralarımızın zamansız, aşırı ve düzensiz otlatılması, kullanılması engellenmeli alanların kullanılması ile ilgili bilgi alınıp alanların ıslahı dikkat edilmelidir.
  • Yem bitkisi üretiminde sertifikalı tohum kullanılmasına çok dikkat edilmelidir.



    Detaylı Bilgi ve Sipariş İçin İletişime Geçiniz
    0 322 239 88 08 - 0 532 266 40 41