05/04/2022
995

Silajlık Soya Tohumu

Silajlık soya tohumu, silajlık soya protein ve besleme açısından dünyanın en kıymetli yem bitkilerinin başında gelmektedir. Silajlık soya Amerika’da uzun yıllardır yoğun şekilde tarımı ve ziraati yapılmaktadır. Silajlık soya tohumu Türkiye’de Torunoğlu Tohumculuk tarafından 10 yılı bulan uzun uğraş ve emeklerle ülke sathına tanıtılmış ve yayım çalışması tamamlanmıştır. Dünya hayvancılığı açısından silajlık soyanın bir eşi benzeri bulunmamaktadır. Silajlık soya dünya hayvancılığını ve Türk hayvancılığını besleme yönünden sırtlayacak çok kıymetli çok özel çok stratejik bir yem bitkisidir.

Dünyada ve ülkemizde hayvansal gıdalara talep her geçen gün yoğun şekilde artmaktadır. Dolayısıyla hayvan besleme açısından kaba yemin önemi daha da anlaşılmaktadır. Kaba yemsiz bir hayvancılık asla düşünülemez, hem ekonomik değildir hem de kaba yemsiz hayvanlar beslenemez ve ölürler. Ülkemizin kaba yem açığını kapatmada silajlık soya tohumu ekiliş alanlarının arttırılması çok büyük önem arz eder. Çocuklarımızın zihinsel ve bedensel sağlıklı gelişmeleri için yeteri kadar hayvansal gıda tüketimi elzemdir. O nedenle artan nüfusumuzun hayvansal gıda ihtiyacını karşılayabilmemiz için daha çok çalışmamız gerekmektedir. O cihetle daha çok kaba yem üretmek daha çok et ve süt elde etmek zorundayız. Bu yarınlarımız için ve çocuklarımızın geleceği için daha fazla hayvansal gıda üretimine yönelmek durumundayız. Yeteri kadar hayvansal gıda ile beslenen nesiller hem daha zeki olmakta hem de daha sağlıklı olmaktadırlar.

Silajlık soya tohumu ülkemizde zirve yapan yem fiyatlarını dengeleyecek ve çiftçinin yüzünü güldürecek yegane yem bitkisi silajlık soyadır. Silajlık soya projesi tarım il müdürlükleri tarafından yapılmaktadır. Çiftçilere indirimli silajlık soya tohumunu proje yapan il müdürlükleri dağıtmaktadır. Bugüne kadar silajlık soya projesi yapan tarım il müdürlükleri yapılan projelerden mükemmel seviyede netice almışlardır. Çiftçiler bu proje ile daha ucuza hayvansal üretim yapmayı başarmışlardır ve et süt artışında ciddi yüzdelerde artış ortaya çıkmıştır.

Son yıllarda Suriye’den ülkemize göç eden 5 milyona yakın Suriyeli ve ülkemizi ziyaret eden milyonlarca turist nedeniyle ülkemizde büyük tonajlarda et ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Mevcut üretim, tüketimi karşılayamayınca et fiyatları artış eğilimine girmiştir. Çözüm, kaba yem üretmektir. Kaba yeminde kralı silajlık soyadır.

Silajlık soya için her daim Torunoğlu Tohumculuğa ulaşabilir sipariş verebilirsiniz.