24/12/2018
2345

Teff Grass Tohumu Fiyatları

Ot Tipi Teff Grass Tohumu Fiyatları

Torunoğlu Tohumculuk da teff grass tohumu fiyatları uygun rakamlıdır. Teff grass tohumu ithalat masrafları , teff grass tohumu bedeli ve kdv si hesaplanarak fiyat oluşturulmaktadır. Teff grass tohumu alırken hayvan yem bitkisi olarak ekilecekse ot tipi teffgrass tohumu almak gerekir. Tahıl tipi teffgrass sadece tahıl amaçlı ekilir. Tahıl tipi teff grassı çiftçilerimize ot amaçlı teff grass tohumu satanlar çiftçilerimizi yanıltmaktadır. Çiftçilerimizin tahıl tipi teff gras tohumuna iltifat etmemeleri gerekir. Teff grass tohumu alırken ot tipi olduğundan ve OECD belgeli olduğundan emin olunuz.Bizim satışını yaptığımız teff grass tohumumuz ot tipi ve OECD belgelidir.  

Yazlık bir ot olan teff grass yem bitkisi tohumu toprak ısınıncak Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında ekilir. Bakıma göre sezonda 3-4 kez biçilir. Bir biçimde dekarda 800 kg a kadar kuru ot , 2,5-3 ton her biçimde yeşil ot alınır. Ot kalitesi çok yüksektir. Bilhassa at yetiştiricisi çiftlikler teffgrass yeşil ve kuru otuna çok rağbet göstermektedirler. Yine koyun,keçi ve ineklerin çok sevdiği bir ot çeşididir. Hayvanlarda gaz ve şişkinlik yapmaz. Hazmı çok kolaydır. 

Teff grassın slajı yapılabildiği gibi kuru otu da yapılmaktadır.Otlatma için koyun , keçi ,sığır, manda ve at yetiştiriciliği için de son derece otlatmak için uygundur. Hayvanlar herhangi bir raharsızlık geçirmeden sorunsuz otlayabilirler.Teff grassla beslenan hayvanlarda süt ve besi artışı ,ayrıca kondisyon artışı gözlenir. 

Teff Grass Besin Değerleri

Teff grass ın yeşil otunda %15-20 ham protein kuru otunda %9-14 ham protein vardır. Ot kalitesi ve protein bakımından sorgum sudan otuna karşı bariz bir üstünlüğü vardır. Sorgum sudan otunun taze döneminde bulunan prusik asit bulunmaz. Sorgumda bulunan bu asit hayvanlarda zehirleme yapmaktadır. Teff grass otunun hayvanlara herhangi bir yan etkisi yoktur. Hayvanlar doyasıya hem yeşilini hem de kuru otunu yiyebilirler. Hayvanlarda verim artışı görülür.

Teff Grass Yem Bitkisi Ekimi

Teffgrass tohumundan dekara 1 kg ekilir. Tarla çok inceltilir. Ekim derinliği 0,5-1 cm dir. Ekerken dekara 20 kg 20-20 toprak gübresi atılır. Ekimden sonra bitki çıkana kadar yüzü sık sık sulanır. Çıkış en geç bir haftada tamamlanır. 3 hafta sonra üzerine azotlu gübre %26 lık amonyum nitrat atılır. Bu gübre büyümeyi hızlandırır. Her biçimden sonra gübre atılmaya devam edilir. Bazı durumlarda çinkolu iz elementli yaprak gübresi + deniz yosunu + hümik asit beraber atılır. Bu işlem uygulandığında o biçim için azotlu gübreye ihtiyaç kalmaz.